Kaikki tiedotusvälineet Suomessa ovat sokaistuneet julmasta tappotyöstä Tuusulassa ja jokainen lehti myy itseään "Mahtavalla 22 sivun pakettina". Kuolema myy aina. Varsinkin kun sellainen raaka tapahtuma tapahtuu Suomessa.
Lehdissä kiertää samat haastattelut, samoista luokista rynnitään ikkunan kautta ulos yhä uudestaan ja uudestaan eikä kukaan osaa sanoa muuta kuin "kauhistuttava tapaus". Lehdet yrittävät pysyä objektiivisinä, mutta keskustelupalstoilla vilkas syyttelykierros on alkanut. Onko syy vanhemmissa, peleissä, musiikissa ja hulluissa amerikkalaisissa, jotka antavat tappavia esimerkkejä kilteille suomalaisille? Vai paljastuiko suomalaisten todellinen luonne ja olotila - väkivaltainen ja masentunut?

Ei mua ainakaan auta se, että pappi aamunavauksessa lausuu rukouksia ja pyytää antamaan uhrit ja omaiset Jumalan käsiin. Musta tuntuu, että ongelmien hoitamisen sijaan ne on annettu Jumalan käsiin jo vuosikymmenien ajan.

Tämä tapaus on saanut maailmanlaajuisesti niin paljon huomiota, että tässä herää kysymys - Saako tämä valtava julkisuus muutkin hullut pyssyjensa kanssa ulos kaapista vai saako tämä tapaus yhteiskunnan toimimaan kansalaisten mielenterveyden parantamiseksi? Pekka-Eric Auvisen ideahan oli saada tälle asialle mahdollisimman paljon julkisuutta ja saada muut, hänen kanssa samalla tavalla ajattelevat, toimimaan eli ampumaan toverinsa.

Tietenkin tämä tapahtuma koskettaa meitä syvästi, tapahtuihan kaikki Suomessa, kotimaassamme. Mutta silti mietin, että mitä tarvitaan, jotta maailmalla huomattaisiin myös ne miljoonat päivittäin nälkään kuolevat ihmiset? Kenet heidän pitää ampua?